SaniTEE®

Диаметър на филтъра Степен на филтрация Капацитет на пречистване
SaniTEE® 416 4“(10cm) 1/16” (0.15 cm) Up to 1000 GPD (3785 LPD)
SaniTEE® 418 4“(10cm) 1/8” (0.32 cm) Up to 2000 GPD (7571 LPD)
SaniTEE® 818 8“(20cm) 1/8” (0.32 cm) Up to 6000 GPD (23 m3/D)
SaniTEE® 838 8“(20cm) 3/8” (0.95 cm) Up to 10000 GPD (38 m3/D)
SaniTEE® 1618 16“(40cm) 1/8” (0.32 cm) Up to 10000 GPD (38 m3/D)
SaniTEE® 1638 16“(40cm) 3/8” (0.95 cm) Up to 20000 GPD (75 m3/D)

SaniTEE™ самопочистващите се, еластични филтри за замърсена вода (най-често познати като филтри за изходящата вода от септичния контейнер) са проектирани да намаляват наличието на твърди частици в изходящата от септичния контейнер вода, като повишават естественото утаяване и премахват повдигнатите от газ частици да навлязат в изходната тръба. Допълнително, патентованите преливни дупки на Sani-TEE, спомагат за навлизането на голям поток, осигурявайки равномерен приток на пречистване. Тези функции помагат за удължаване живота на дренажните полета, намаляване на запушването на дюзите в изходящата система и позволяват гъвкавост в използването на различти типове помпи. Филтрите за отпадни води SaniTEE се произвеждат в размери от 4”, 8” и 16” модели с капацитет на потока до 20 000 галона на ден. Могат да се комбинират няколко филтъра за капацитети над 20 000 галона на ден.

Уникални характеристики на дизайна

1. Самопочистващ филтър и функция за лесно почистване – Гладката външна повърхност на SaniTEE® спомага за връщането на твърдите частици обратно в септичния резервоар. Всички частици, които евентуално могат да заседнат във филтриращите слотове, могат лесно да се премахнат, само с едно разклащане на филтъра.

2. “Ключови” преливници – Големите по обем потоци са нещо обичайно в нормалните жилищни приложения на филтъра, поради едновременно освобождаване на вода от много източници в дома (напр. ден за пране). Патентованият преливник с формата на ключалка спомага за регулирането и потушаването на тези силни потоци, които в противен случай, могат да понесат твърдите частици извън резервоара заедно с изходящата вода.

3. Специфичен разклонител – Използва се при SaniTEE филтрите с размери от 8” и 16”. Разклонителят играе ролята на специално проектиран изходен ръкав, който не позволява на пяната и на частиците повдигнати от газове да бъдат изхвърлени в дренажната система. След като разклонителят е поставен здраво в резервоара (към стената му) и е свързан с изходната тръба, SaniTEE филтърът лесно влиза в разклонителя като меч в ножница.

4. Поставени под ъгъл слотове – Поставените под ъгъл слотове, подобни на тези, които се използват в индустриалните филтри за кладенци, се използват защото са устойчиви на заслепяване (задръстване) в много по-голяма степен от стандартните мрежовидни филтри. Подходящият слот не позволява на твърдите частици да преминат. Освен това е доказано, че повечето твърди частици в резервоара плават хоризонтално, като листо по водната повърхност. Поради това, ъгловото позициониране на слотовете е много по-сигурно, че ще блокира влизането на твърдите частици.

5. Блокиране на частиците повдигнати от газ – Известно е, че твърдите частици могат да бъдат повдигнати от разнообразните газове, които съществуват в един септичен резервоар. Тези повдигнати от газ частици често достигат до края на изходния ръкав и излизат заедно с изходящата вода. Когато се използва филтърът SaniTEE потокът на вода идва отстрани, не отдолу, което автоматично елиминира възможността за освобождаване на такива повдигнати от газ частици.