Соларната енергия е най-популярната в Европа

Ново европейско социално проучване установи, че соларната енергия има най-високото ниво на подкрепа в Европа

Орели Буве, директор „Политики“ на SolarPower Europe, заяви: “Соларната енергия е енергийният избор на европейците. Девет от десет души смятат, че соларната енергия е най-добрата технология, за да се справим с климатичните промени и в крайна сметка да помогнем за постигането на целта на ЕС за декарбонизация до 2050 г.” Това е резултат от ново социално проучване на тема “Европейските нагласи към изменението на климата и енергията“.

“Соларната енергия е най-демократичната и децентрализирана форма на енергия. Красотата на соларната енергия е, че всеки, където и да е, може да я инсталира на своето жилище, училище, болница или бизнес сграда. Дизайнът на пазара, подходящ за малки слънчеви инсталации, ще гарантира, че европейските граждани могат да продължат активно да участват в енергийния преход.”

Кристина Торнг, директор “Комуникации” в SolarPower Europe заяви: “Соларната енергия е изключително атрактивна в Европа поради нейната уникална способност да захрани всички аспекти на живота, от вашия дом или апартамент, с вашата храна до вашата кола. Соларната енергия дава много възможности на милиони европейски граждани и общности – затова можем да кажем, че всички сме Generation Solar (соларна генерация)”.